Waarom paardencoaching

Tijdens het uitvoeren van activiteiten met paarden in de coachsessie ontstaan vaak als vanzelf de metaforen voor het omgaan met situaties in het dagelijks leven. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld: leiderschap, grenzen stellen, verantwoordelijkheid, controle, relaties en vertrouwen.


Paarden zijn een expert in het lezen van lichaamstaal en zijn uitermate gevoelig voor het gedrag en de innerlijke belevingswereld van de ander. Als kuddedieren en prooidieren hebben paarden, net als mensen, behoefte aan duidelijkheid en veiligheid. Paarden voelen het feilloos aan wanneer onze gedachten niet overeenkomen met onze lichaamstaal en reageren daarop. Het paard geeft jou feedback, zonder oordeel, over hoe jij je op dat moment voelt en wat je uitstraalt. Van die feedback maken we binnen de coaching gebruik. Je wordt je bewuster van je lichaamshouding, gedrag en gevoel. Patronen worden zichtbaar. Je krijgt de mogelijkheid om te experimenteren met nieuw gedrag in een veilige omgeving, waardoor blijvende verandering kan ontstaan.

De belangrijkste kenmerken van Equine Assisted Coaching zijn als volgt:
  • Het is een ervaringsgerichte manier van leren. Jouw ervaring en beleving staan centraal. Er wordt dan ook weinig gepraat tijdens de sessies.
  • Het is een oplossingsgerichte methode. Het uitgangspunt is dat je zelf de oplossing voor jouw probleem of hulpvraag in je hebt. De nadruk ligt op mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.
  • De activiteiten vinden plaats op de grond, naast het paard. Je hoeft geen ervaring met paarden te hebben.
  • Er is geen goed of fout. Jouw beleving staat centraal.
  • Tijdens reflectiemomenten help ik je, middels het teruggeven van objectieve observaties en het stellen van open vragen, om tot inzichten en gevoelens te komen die tot dan onbewust waren. Vervolgens kun je experimenteren met nieuw gedrag en opnieuw ervaren (met het paard).
  • Het welzijn en de veiligheid van zowel jou als het paard, staan centraal.

Tarieven

Individuele Sessie Kind

€ 70

Alle sessies zijn vrijgesteld van btw.

Een sessie kindercoaching duurt ongeveer een uur.

Individuele Sessie Volwassene

€ 90

Duo-Sessie

€ 130

Groepssessie

prijs op aanvraag

Ook voor bedrijven en teams.

Afhankelijk van de grootte van het team werk ik bij team coaching samen met een collega coach.