Rouwen is een proces, daarom noem ik het ook liever rouwbegeleiding in plaats van rouwverwerking. Verwerken suggereert dat het rouwen op een gegeven moment klaar is. Rouwen doe je echter je leven lang. En het is hard werken. Soms kun jij, jouw partner of kind(eren) hierbij wel een steuntje in de rug gebruiken. Ik ben er om jullie die steun te bieden.
Er bestaan verschillende verlieservaringen: verlies door de dood, verlies door scheiding, verlies van gezondheid, verlies door verhuizing, verlies van baan, etc. Ik richt me in mijn begeleiding op al deze vormen van verlies en werk hierbij systemisch (dat wil zeggen dat ik me zowel richt op jou als individu als jou als onderdeel van jouw familiesysteem of organisatiesysteem). Verlies heeft invloed op het hele gezin. Bij het werken met kinderen betrek ik dan ook altijd de ouders bij de begeleiding.
Hierbij maak ik gebruik van verschillende methodieken (zoals tafelopstellingen met poppetjes, creatieve oefeningen, ontspanningsoefeningen en oefeningen met de paarden) waarin ik ben geschoold. Daarnaast werk ik intuïtief en maak ik gebruik van mijn eigen verlieservaringen.
Ik vind het belangrijk om deze begeleiding te bieden op een plek waar jij je veilig voelt. Dat kan zijn bij mij thuis aan de keukentafel, bij jou thuis, op school of op mijn coachlocatie bij de paarden.